Trivićeva u ponedjeljak sa roditeljima i učenicima

D. B.
Trivićeva u ponedjeljak sa roditeljima i učenicima

SREBRENICA - Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić najavila je da će u ponedjeljak posjetiti Prvu osnovnu školu u Srebrenici, gdje većina đaka srpske nacionalnosti ni u petak nije došla na nastavu.

Trivićeva je rekla da će sa srpskim roditeljima u Savjetu roditelja i rukovodstvom ove škole razgovarati da bi utvrdili šta se može uraditi da bi bio stvoren što bolji ambijent u ovoj školi i lokalnoj zajednici.

Prema njenim riječima ministarstvo je aktivno uključeno u praćenje situacije u Srebrenici i u rješavanje problema koji su tamo nastali.

- Zvanično smo se oglasili saopštenjem da smo u principu postupili po svim zahtjevima roditelja djece srpske nacionalnosti, tako da ćemo vidjeti na koji način treba poboljšati ambijent, naravno u saradnji sa lokalnom zajednicom, upravom škole i svim onima koji su uključeni u sam proces rješavanja pitanja u Srebrenici -  rekla je Trivićeva.

Predstavnik roditelja srpskih đaka u Srebrenici Aleksandar Mlađenović je kazao da su dobili informaciju da ministarka u ponedjeljak dolazi u Srebrenicu.

- Ministarki ćemo iznijeti naše primjedbe, zahtjeve i zaključke. Na osnovu toga ćemo odlučiti šta ćemo dalje raditi - kazao je Mlađenović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana