Trivić: Smanjiti privilegije funkcionera u Srpskoj

Srna
Trivić: Smanjiti privilegije funkcionera u Srpskoj

BANjALUKA - Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić izjavila je da se PDP zalaže za smanjenje privilegija funkcionerima u Srpskoj po principu "jedan čovjek - jedna budžetska plata".

- Smanjenje privilegija trebalo bi da važi za funkcionere u svim institucijama Republike Srpske koje se finansiraju iz budžeta - Narodnu skupštinu, Vladu, agencije, fondove i javna preduzeća - rekla je Trivićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ona je navela da je procjena PDP-a da bi se ovim "oslobodilo" 10.000 novih radnih mjesta ili bi se napravile ogromne uštede u budžetu Republike Srpske.
Trivićeva kaže da je PDP spreman da prihvati prijedlog SNSD-a o smanjenju privilegija funkcionerima u Srpskoj.

- Ukoliko prijedlog bude dobar, mi smo spremni da ga prihvatimo. U suprotnom, mi ćemo predložiti bolje rješenje - rekla je Trivićeva.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković rekao je da se PDP zalaže za smanjenje plata funkcionera u Gradskoj upravi Banjaluka.

- Plate gradonačelnika, predsjednika i potpredsjednika Skupštine grada treba da budu dvije prosječne plate u privatnom realnom sektoru u Banjaluci - rekao je Stanivuković i dodao da se po ovom osnovu i smanjenjem broja savjetnika godišnje mogu napraviti uštede od dva miliona KM.

Generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša predložio je da plate poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske budu smanjene u doba pandemije virusa korona na nivo prosječne plate.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana