Tri SNSD-ova načelnika neće ponovo u trku, sedam još čeka odluku stranke

Darko Momić
Tri SNSD-ova načelnika neće ponovo u trku, sedam još čeka odluku stranke

BANjALUKA - Za sada samo tri načelnika opština iz najjače vladajuće stranke SNSD zvanično neće u trku za novi mandat, dok još sedam čelnih ljudi lokalnih zajednica čeka odluke stranačkih organa o svojoj političkoj sudbini.

Kandidat za prvog čovjeka Čelinca umjesto aktuelnog načelnika Momčila Zeljkovića zvanično je šef čelinačkog SNSD-a Vlado Gligorić, u trku za načelnika Bileće umjesto Miljana Aleksića će vlasnik mljekare Pađeni Nenad Vukoje, dok je umjesto Ranka Karapetrovića kandidat za načelnika Laktaša aktuelni pomoćnik ministra za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Miroslav Bojić.

Prema tvrdnjama naših izvora iz vrha SNSD-a, još nisu zvanično donesene odluke o kandidatima u pojedinim lokalnim zajednicama.

- U Foči se vodi borba za kandidaturu između aktuelnog načelnika Radisava Mašića i direktora Nacionalnog parka “Sutjeska” Dejana Pavlovića, a u Kalinoviku se za kandidaturu bore direktor tamošnjeg šumskog gazdinstva Đorđe Sladoje i aktuelna načelnica Mileva Komlenović, dok načelnik Modriče Mladen Krekić vodi borbu za peti mandat sa narodnim poslanikom SNSD-a Marom Milošević - objašnjava sagovornik “Glasa”.

On dodaje da vrhu stranke još nisu stigli zvanični prijedlozi opštinskih odbora za načelničke kandidate iz Mrkonjić Grada, Stanara, Vlasenice i Milića, tako da se još ne zna da li će aktuelni načelnici Divna Aničić, Dušan Panić, Miroslav Kraljević i Momir Lazarević ponovo u trku.

Šef Glavnog izbornog štaba SNSD-a Srđan Rajčević kaže da je u više navrata rekao da SNSD kao najmnogobrojnija politička stranka u Srpskoj, a vjerovatno i u BiH raspolaže najboljim kadrovskim rješenjima prilagođenim svim ciljnim grupama.

- Nova, a često i mlada lica kao kandidati za načelnike su rezultat demokratskih unutarstranačkih procesa u našim lokalnim organizacijama. Mislim da je to prirodan slijed događaja i ono što nas razdvaja od konkurencije. Nova energija nas vodi napretku, što ja kao šef Glavnog izbornog štaba pozdravljam. Zato ne sumnjam da ćemo u svakoj lokalnoj zajednici gdje budemo imali nove i kompetentne kandidate ostvariti pobjedu - kaže Rajčević.

Po novi mandat će zvanično načelnici i gradonačelnici Novog Grada Miroslav Drljača, Kozarske Dubice Radenko Reljić, Gradiške Zoran Adžić, Banjaluke Igor Radojičić, Šipova Milan Kovač, Jezera Snežana Ružičić, Srpca Mlađan Dragosavljević, Dervente Milorad Simić, Prnjavora Darko Tomaš, Broda Ilija Jovičić, Doboja Boris Jerinić, Zvornika Zoran Stevanović, Han Pijeska Vlado Ostojić, Višegrada Mladen Đurević, Rogatice Milorad Jagodić, Pala Boško Jugović, Trnova Dragomir Gagović, Novog Goražda Mila Petković, Nevesinja Milenko Avdalović i Trebinja Mirko Ćurić, dok će načelnik Srebrenice Mladen Grujičić kao kadar SNSD-a ponovo biti zajednički kandidat svih srpskih stranaka.

Načelnik Bratunca Neđeljko Mlađenović koji je prije četiri godine osvojio četvrti mandat kao kandidat SDS-a po peti mandat će kao kandidat SNSD-a, dok je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je napustio SDS i formirao SDS Semberije, dobio podršku SNSD-a te njegovih partnera za novu kandidaturu.

Istočno Sarajevo

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić trčaće za stepenicu višu izbornu trku nego prije četiri godine i biće kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva koji su prvi puta bira direktno.

Umjesto njega, kandidat za prvog čovjeka Istočnog Novog Sarajeva biće aktuelni direktor javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” iz ovog grada Jovan Katić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana