Tri lica lišena slobode zbog organizovanog kriminala: Pali i pomagači pripadnika Kavačkog klana

N. T.
Tri lica lišena slobode zbog organizovanog kriminala: Pali i pomagači pripadnika Kavačkog klana

BANjALUKA - Tri osobe koje su juče uhapšene na području Banjaluke zbog organiovanog kriminala, falsifikovanja isprave i navođenje na ovjeravanje neistinog sadržaja predati su Tužilaštvu BiH

Saznajemo da su pali pripadnik Kavačkog klana Almir Jahović, te bivši policajac Dalibor Ćurlik i Ljuban Poletan zbog sumnje da su pomagali Jahoviću. Ćurlik je navodno posredovao u sređivanju lažnog identiteta i pribavljanju lažnog pasoša za Jahovića za kojim je bila raspisana potjernica Interpola Crne Gore.

Iz MUP-a RS, saopšptili su da su da će uhapšeni nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH u Sarajevo.

- Postoji osnova sumnje da su D.Ć, P. Lj. i A.J počinili  krivična djela prganizovani kriminal, falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Za licem A.J. je od strane Interpola Crne Gore 24.04.2020. godine raspisana crvena potjernica zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela osnivanje kriminalne organizacije, pokušaj ubistva nezakonito držanje vatrenog oružja i eksplozivnih napravaKrivičnog zakona Republike Crne Gore-saopšteno je iz MUP-a RS.

Navodi se da je hapšenje pomenuta tri lica rezultat  operativne saradnje policija Republike Srpske i Crne Gore.

Prema nezvaničnim informacijama Jahović ima značajan uticaj u Kavačkom klanu i sumnjiči se  za pokušaj ubistva Jovana Đurovića, saradnika Luke Bojovića i boksera Nikole Sjekloće u Crnoj Gori 2018. godine. Jahović je kod sebe imao lažni pasoš.

Uhapšeni Ćurlik je udaljen iz MUP-a 2015. godine, jer je uhapšen u švercu pružja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana