Tojagić : Zaštitna odijela plaćana 22,50 KM, a fakturisana Institutu na 50 KM, cijena maski povećana 20 puta

Nebojša Tomašević
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Portparol Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić potvrdila je danas da se sumnja da je nabavna cijela zaštitnih odijela, koja je nabavljao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske bila 22,50 KM po komadu, a da su Institutu fakturisana na iznos od 50 KM.

Tojagićeva je istakla da su zaštitne maske, čija je nabavna cijena 0,36, Institutu fakturisane po cijeni od 6,90 KM.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković uhapšen je u okviru istrage nezakonitog poslovanja ove institucije u postupku javnih nabavki.

Juče su u istoj akciji uhapšeni vlasnik turističke agencije „Travel for fan“ Saša Marković, direktor firme „Promeding“ Dragan Dubravac i direktor „Prokontrola“ Slavko Bojić.

Tojagićeva je naglasila da bi  Zeljković mogao biti sproveden večeras ili sutra ujutru  Republičkom javnom tužilaštvu.

– Svi oni osumnjičeni su da su koristeći vanrednu situaciju proglašenu usljed virusa korona pribavili pravnim licima firmi „Travel for fan“ i „Prokontrol“ nezakonitu zaradu putem javnih nabavki koje je sprovodio Institut za javno zdravstvo RS – pojasnila je Tojagićeva.

Osumnjičeni Marković, Bojić i Dubravac su se branili ćutanjem, a Tužilaštvo će za njih predložiti pritvor, potvrđeno je „Glasu Srpske“ u Tužilaštvu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana