Todorović: Neprihvatljivi zahtjevi poslanika koji su napustili klub

Srna
Todorović: Neprihvatljivi zahtjevi poslanika koji su napustili klub

BANjALUKA - Poslanik SP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Todorović izjavio je danas da će poslanici Dalibor Stević, Risto Marić i on nastaviti da djeluju u parlamentu Srpske kao poslanici SP-a i ocijenio da su neprihvatljivi zahtjevi četvoro poslanika koji su napustili poslanički klub ove stranke.

"Nastavićemo da djelujemo kao što su nas birači i izabrali. Svoj politički rad nastavljamo u okviru poslaničke grupe SP-a gdje ćemo sprovoditi politike usaglašene u okviru SP-a", rekao je Todorović na konferenciji za novinare Poslaničke grupe SP-a.

On smatra da zahtjevi pojedinih kolega iz nekadašnjeg poslaničkog kluba SP-a nisu prihvatljivi, te da ih ne podržavaju, kao ni takav način političkog djelovanja.

"To što su oni uradili predstavlja grubo kršenje Statuta SP-a i organima partije nije ostavilo mnogo prostora da odluče drugačije. Pitanja koja su oni kandidovali su legitimna i dijelom se sa tim slažemo, ali o odgovornosti bilo kojeg funkcionera SP-a se raspravlja u okviru organa partije. Neprihvatljivo je da se ona traži na bilo kojem drugom mjestu", rekao je Todorović.

On je ocijenio da je istup poslanika koji su napustili poslanički klub SP-a bio ishitren potez.

 "To su i oni priznali. Ostavljena je mogućnost da pokušamo doći do rješenja, ali nakon što smo iscrpili sve mogućnosti za to organima partije nije preostalo ništa drugo nego da odluče onako kako su odlučili", kaže Todorović.

On je dodao da postoje stvari koje je moguće raditi bolje ili na drugačiji način, te da se o tome u kontinuitetu razgovara u okviru organa partije.

"Raspravljamo o tome kako naši funkcioneri djeluju, ali nije normalno i potpuno je mimo Statuta kako su to uradile naše kolege. Nijednom nismo u okviru organa partije raspravljali o pitanjima koja su oni kandidovali. Žao mi je što nisu imali dovoljno strpljenja da o tome raspravimo u okviru organa SP-a", istakao je Todorović.

Prema njegovim riječima, predsjednik partije Petar Đokić ima još mnogo toga dati političkoj sceni i SP-u.

"A onog momenta kada dođe vrijeme da mijenjamo neke stvari unutar SP-a to ćemo i učiniti", rekao je Todorović.

Poslanik SP-a Risto Marić izjavio je da je bio nezadovoljan onim na šta su i ukazala četiri narodna poslanika koja su napustila klub SP-a, navodeći kao primjer kadrovska rješenja.

"Zbog toga sam im se priključio, ali nijedan član SP-a nema pravo da istupa kao što smo mi istupali i sve što treba da se rješava to treba rješavati unutar organa partije. Nisam otišao iz SP-a, niti sam bio isključen iz partije. Odlučio sam da sve tražim putem organa partije", rekao je Marić.

On je dodao da nema pravo da iznevjeri biračko tijelo koje mu je ukazalo povjerenje jer je time glasalo i za SP. Poslanički klub SP-a napustili su dotadašnji šef Maksim Skoko, te poslanici Goran Selak, Andrea Dorić i Savo Vulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana