Timotija: Prvo priznati istinu o stradanju Srba, pa onda zajedničke komemoracije

Srna
Foto: Srna

ISTOČNO SARAJEVO- Predsjednik Organizacionog odbora opštinskih organizacija porodica zarobljenih i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije Goran Timotija istakao je da u BiH ne može biti zajedničke komemoracije sve dok političko Sarajevo i njegovi međunardoni mentori ne prihvate bolnu činjenicu da su u ratu stradali i Srbi, a ne samo Bošnjaci, kako to uporno pokušavaju predstaviti, lažno optužujući Srbe da su zločinci i zlikovci.

"Srbi su miroljubiv narod i nismo protiv održavanja zajedničkih komemoracija, ali tek onda kada se stvore uslovi za to", rekao je Timotija reagujući na dio jučerašnjeg kominikea Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira /PIK/ u kojem se sugeriše da bi trebalo preduzeti korake ka pomirenju u BiH, uključujući zajedničke komemoracije.

Timotija je poručio vlastima u Federaciji BiH /FBiH/ da Srbima prvo dopuste da uđu u Sarajevo, da obilježe stardanje u Dobrovoljačkoj ulici i da postave spomen-obilježje, kao i u Tuzli.

"I kada se Bošnjaci odreknu svojih lažnih heroja i idola i kada oni budu osuđeni za nestanak i stradanje Srba, tek tada možemo govoriti o zajedničkim komemoracijama", poručio je Timotija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana