Testiranje u automobilima u Banjaluci počinje sutra

Danijela Bajić
Testiranje u automobilima u Banjaluci počinje sutra

BANjALUKA –Testiranje stanovnika na virus korona, koje će biti obavljeno dok oni sjede u svojim automobilima, počeće sutra od 8.30 časova na parkingu kod "Lesnine", na lokaciji Malta u Banjaluci, a već prvog dana biće uzeto oko 120 uzoraka.

Novu lokaciju za testiranje, na kojoj je danas postavljen šator za medicinske radnike i opremu, otvorili su gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor Doma zdrvlja Banjaluka Nevena Todorović.

Radojičić je rekao da će na ovu lokaciju dolaziti pacijenti sa uputnicama  i da će iz automobila obaviti testiranje i poslije toga će moći da idu kući.

- Ovim se rasterećuje lokacija za testiranje ispred Doma zdravlja, a sa druge strane smanjujemo kontakte građana, jer će na novoj lokaciji testiranja biti obavljena u automobilu. Ovdje će se u jutarnjem terminu uzimati uzorci, a građani ovdje dolaze isključivo sa uputnicama - istakao je Radojičić.

On je najavio da se priprema i dodatna ambulanta za lica sa akutnim respiratornim infekcijama u novom objektu u Docu, pored postojeće kovid ambulante.

Nevena Todorović rekla je da  će oko 120 pacijenata za koje je planirano da sutra ovdje budu testirani, o tome obavijestiti Higijensko-epidemiološka služba.

- Za njih će biti pripremljene uputnice koje će ih čekati na ovoj lokaciji, tako da će se ovdje moći testirati samo pacijenti koje je naša služba pozvala. Ostavljena je mogućnost za pacijente kojima ne odgovara ova lokacija, da mogu testiranje obaviti na punktu ispred Poliklinke - pojasnila je Todorovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana