Tegeltija: Ulagati u privredu kako bi se sačuvala radna mjesta

Srna
Tegeltija: Ulagati u privredu kako bi se sačuvala radna mjesta

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija danas je u razgovoru sa potpredsjednikom Evropske investicione banke (EIB) Ljiljanom Pavlovom istakao važnost ulaganja u privredu kako bi se sačuvala postojeća i omogućilo otvaranje novih radnih mjesta.

Tegeltija je ukazao na potrebu nastavka realizacije infrastrukturnih projekata koji su od značaja za bolju povezanost BiH sa ostatkom regiona i Evrope u cijelosti.

Na sastanku putem video-linka razgovarano je o projektima čija je realizacija u toku, te o strateškim prioritetima BiH i budućim aktivnostima ove finansijske organizacije kada je riječ o podršci implementaciji projekata u okviru novog Investicionog okvira EU za zapadni Balkan, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Sagovornici su zajednički naglasili značaj dosadašnjih ulaganja u zdravstveni sektor u BiH koje se pokazalo kao opravdano i potrebno u uslovima pandemije, ističe se u saopštenju.

Tegeltija je zahvalio predstavnicima EIB-a za dosadašnju saradnju, te izrazio očekivanje da će zajedničke aktivnosti biti nastavljene i u budućnosti.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana