Tegeltija sa Satlerom o političkim i ekonomskim temama

Srna
Tegeltija sa Satlerom o političkim i ekonomskim temama

SARAJEVA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, sa akcentom na prevazilaženju posljedica izazvanih pandemijom virusa korona.

Ovom prilikom, Tegeltija je izrazio zahvalnost EU za pomoći u nabavci medicinske opreme zdravstvenim institucijama u BiH, kao i za angažman i podršci privredi koja je izuzetno pogođena ovom krizom.

Tegeltija je upoznao Satlera da Savjet ministara, uprkos izazovima sa kojima se susreće, radi na realizaciji dogovorenih mjera, te naglasio da evropske integracije ostaju u fokusu rada Savjeta ministara.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama u kontekstu prevazilaženja problema ilegalnih migracija, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ovom prilikom, Tegeltija je ponovio da migrantska kriza predstavlja veliki bezbjednosni i humanitarni problem koji BiH ne može sama riješiti, te ponovo ukazao na važnost koordinacije i zajedničke saradnje svih bezbjednosnih agencija u regionu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana