Tegeltija sa Eskobarom: Prijetnje i sankcije neće riješiti krizu u BiH

Srna
Tegeltija sa Eskobarom: Prijetnje i sankcije neće riješiti krizu u BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je u razgovoru sa pomoćnikom američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom da prijetnje ili uvođenje sankcija bilo kome ne doprinosi rješavanju aktuelne situacije u BiH.

Tegeltija je rekao bi se ukidanjem nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika stvorila pretpostavka za normalno funkcionisanje svih institucija.

On je naglasio opredijeljenost institucija u BiH za evropski put, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Tegeltija, koji je razgovarao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD u Birou za evropska i evroazijska pitanja u Stejt departmentu i specijalnim izaslanikom predsjednika SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, ukazao je na potrebu unutrašnjeg dijaloga i dogovora političkih predstavnika u BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Sagovornici su tokom sastanka o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, kojem je prisustvovao i ambasador SAD u BiH Erik Nelson, razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana