Tegeltija: Nastaviti reformske procese i provođenje socio-ekonomskih mjera

Srna
Tegeltija: Nastaviti reformske procese i provođenje socio-ekonomskih mjera

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i zamjenici predsjedavajućeg, ministar finasija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministar inostranih poslova Bisera Turković razgovarali su danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johanom Satlerom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH u svjetlu nastavka evropskih integracija.

Predsjedavajući Tegeltija je istakao opredijeljenost Savjeta ministara za nastavak evropskog puta BiH kroz ispunjavanje prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije a uz puno uvažavanje i poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma, te opredjeljenje za vidljiv ekonomski napredak.

Sagovornici su ocijenili da je neophodno što prije usvojiti memorandum da bi se zaključio Sporazum o korištenju sredstava makrofinasijske pomoći EU, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Zajednički je konstatovano da je, s ciljem prevazilaženja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom virusa korona, potrebno što hitnije nastaviti sa reformskim procesima i provođenjem socio-ekonomskih mjera, te u tom kontekstu pokrenuti privredne aktivnosti i vratiti radna mjesta.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o investicionim planovima za naredni period, a predsjedavajući Tegeltija i ovom prilikom je zahvalio ambasadoru Satleru na učinjenim naporima u pružanju pomoći građanima i inastitucijama BiH kako bi se izborili sa problemima izazvanim pandemijom novog virusa kovid-19.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana