Tegeltija: Nastavak reformi radi podsticanja privrednog rasta

Srna
Tegeltija: Nastavak reformi radi podsticanja privrednog rasta

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija upoznao je danas delegaciju Spoljnotrgovinske komore BiH o opredjeljenju Savjeta ministara za nastavak reformskih procesa u skladu sa ustavnim nadležnostima radi podsticanja održivog, efikasnog i kontinuiranog privrednog rasta, te stvaranja povoljnog ekonomskog okruženja.

Ovom prilikom postignut je dogovor da Spoljnotrgovinska komora BiH dostavi prijedloge imena članova radnih grupa koje će prioritetno raditi na zaštiti domaće privrede i promociji privrednih potencijala BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je razgovarao sa delegacijom Spoljnotrgovinske komore BiH, predvođenom predsjednikom Vjekoslavom Vukovićem, o unapređenju poslovnog ambijenta u BiH i poboljšanju uslova za poslovanje domaćih privrednika.

Na sastanku je razgovarano i o mjerama koje je potrebno preduzeti na zaštiti domaće proizvodnje, te podizanju kvaliteta domaće robe radi povećanja njihove konkurentnosti.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednici Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i Nemanja Vasić, te generalni sekretar Zdravko Marinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana