Tegeltija: Mogu se očekivati novi incidenti u kampovima bez kontrole

Srna
Tegeltija: Mogu se očekivati novi incidenti u kampovima bez kontrole

PALE - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je dobro što u najnovijem sukobu migranata na području Bihaća nije stradao niko od građana BiH, ali da se ovakvi incidenti mogu i ubuduće očekivati ukoliko bude dozvoljavano da se na pojedinim područjima formiraju improvizovani kampovi, bez ikakve kontrole.

Izrazivši žaljenje što su dva migranta smrtno stradala u tom sukobu, Tegelgija je rekao novinarima na Palama da se radi o sukobu migranata iz Pakistana i Avganistana, dvije susjedne zemlje koje su daleko od BiH i u kojima nije ratno stanje, zbog čega ta lica ne ispunjavaju uslove da u BiH imaju tretman migranata.

Prema njegovim riječima, Savjet ministara je i na današnjoj sjednici razmatrao redovni mjesečni izvještaj o migrantskoj krizi, ovaj put za juni, nakon čega se ta informacija dostavlja Predsjedništvu BiH.

Objašnjavajući da izvještaj sadrži statističke podatke o evidentiranim migrantima, iz kojih zemalja dolaze i koliko ih je prošlo kroz BiH, Tegeltija je rekao da ti podaci ne moraju biti 100 odsto tačni, jer uvijek postoje neke procjene.

Predsjedavajući Savjeta ministara istakao je da BiH radi ono što je u njenoj nadležnosti i da Granična policija pokušava da smanji ulazak migranata u BiH.

"Mislim da na migrantskoj krizi i rješavanju unutrašnjih problema kad uđu migranti moraju mnogo više raditi policijske službe koje su zadužene za održavanje reda i mira u tim sredinama, razumijevajući da je u nekim kantonima zaista teška situacija", zaključio je Tegeltija.

U sukobu migranata u Bihaću ubijena su dva lica, potvrđeno je ranije iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Tegeltija uvjeren da će građani prepoznati dobar rad Grujičića

  Član Izvršnog komiteta SNSD-a Zoran Tegeltija ocijenio je danas da će građani Srebrenice na predstojećim lokalnim izborima prepoznati da je Mladen Grujičić na mjestu načelnika dobro radio u prethodnom periodu i da će i ubuduće nastaviti uspješnu saradnju svih onih koji žele dobro tom mjestu.
Tegeltija je istakao da od izbora u Srebrenici, na kojima je Grujičić ponovo kandidat za načelnika, očekuje da budu fer i korektni i da stanovnici te lokalne zajednice, bilo da tu žive ili će glasati putem pošte, izraze svoje političke stavove i daju ocjenu kako je vođena opština u prethodnom periodu.

"Moj je lični sud da je Grujičić vrlo uspješno radio svoj posao, da je uspio napraviti komunikaciju i dobru saradnju svih koji žive u Srebrenici", rekao je Tegeltija novinarima na Palama.

Kao primjer za to Tegeltija je naveo da je Skupština opštine Srebrenica za Grujičićevog mandata jednoglasno usaglasila projekte vrijedne 1,5 miliona KM koji su dostavljeni Savjetu ministara.

"To je trebalo da realizuje prethodni Savjet ministara, ali oni, nažalost, nisu to uradili", rekao je Tegeltija, koji je predsjedavajući Savjeta ministara.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana