Tegeltija: Cilj spinova o Tadićevoj pokušaj SDA da ovlada tužilaštvom BiH

Srna
Foto: Agencije

SARAJEVO - Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za pravna pitanja Milan Tegeltija izjavio je Srni da se glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić u potpunosti ponaša u skladu sa zakonom i ovlaštenjima, te da je cilj spinova pojedinih medija o njenoj odgovornosti, pokušaj SDA da ovlada i ovom pravosudnom institucijom.

"Pošto se u pojedinim medijima pravi spin o nekoj odgovornosti Gordane Tadić, da to razjasnimo. Glavni tužilac ne samo da ima pravo nego i obavezu da prima i sasluša pritužbe na postupanje tužilaca i tu se ne može govoriti o nikakvoj odgovornosti Gordane Tadić", rekao je Tegeltija.

On je istakao da se Tadićeva potpuno ponašala u skladu sa Zakonom i svojim ovlaštenjima. "Svaki pokušaj da se Gordana Tadić predstavi u kontekstu bilo kakve disciplinske odgovornosti je ništa više do običnog spina koji nema uporište u Zakonu o Tužilaštvu BiH, a u sklopu projekta njenog uklanjanja sa pozicije glavnog tužioca Tužilaštva BiH i ovladavanje i tom pravosudnom institucijom od SDA", tvrdi Tegeltija.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da je na osnovu prijava formiralo dva predmeta, koja su data u rad postupajućim tužiocima u Posebnom odjeljenju za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju u vezi sa nezakonito snimljenim razgovorom generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Osmana Mehmedagića i glavnog tužioca BiH Gordane Tadić. U federalnim medijima pojavio se 40-minutni tonski snimak sastanka Mehmedagića i Tadićeve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana