Održan svečani prijem povodom stupanja na dužnost predsjednika Srpske

GS
Svečani prijem povodom stupanja na dužnost predsjednika Srpske
Foto: Dražan Oskar Poderović | Svečani prijem povodom stupanja na dužnost predsjednika Srpske

BANjALUKA - U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske održan je svečani prijem povodom stupanja na dužnost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Predsjednik Srpske i potpredsjednici dočekali su zvanice među kojima su srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijeri Srpske Radovan Višković i Srbije Ana Brnabić, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića i brojne druge zvanice iz političkog i javnog života Srpske i Srbije.

Svečani prijem održavao se u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je da je predsjednik Srpske Milorad Dodik sposoban da očuva mir i stabilnost.

"Republika Srpske je otvorena za razgovore sa svima u smsilu čuvanja Dejtonskog sporazuma" rekao je Tegeltija.

"Imamo sve uslove da naša saradnja bude još bolja. Veliki izazovi su pred nama, ali duboka i tijesna saradnja budi optimizam u bolja vremena" rekao je Kalabuhov.

Istakao je da će mnogi rezultati zavisiti i od odnosa u BiH.

 

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon istakao je da je jako bitno da se prati položaj Srba u regionu.

- Za nas je važno da Srpska bude jaka i stabilna - naveo je Gujon.

Sin generala Ratka Mladića, Darko Mladić istakao je da očekuje da Republika Srpska bude jača.

"Predsjednik Republike Srpske treba da bude neko ko ujedinjuje cijeli narod. Saradnja Srpske i Srbije treba da se jača, jer ona je zagaranotvana i Dejtonskim sporazumom. Obje Vlade treba blisko da sarađuju na svim poljima" rekao je Darko Mladić.

Bivši predsjednik NSRS Dragan Kalinić istakao je da je Dodik patriota.

"Možemo biti sigurni da će Dodik braniti Srpsku, kao i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović" rekao je Kalinić.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana