Sutra sjednica, na dnevnom redu Podžićeva smjena

Srna
Sutra sjednica, na dnevnom redu Podžićeva smjena

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi na sutrašnjoj sjednici da se izjasni o odluci predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije da smjeni ministra odbrane Sifeta Podžića.

 

 Tegeltija je odluku o smjeni donio 6. oktobra, nakon što je Podžić jednostranom odlukom odgodio zajedničku vojnu vježbu Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije na Manjači, kršeći Zakon o odbrani BiH u načinu rada i odlučivanja.

 Osim ove tačke, na predloženom dnevnom redu je, između ostalog, i Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, čiji su predlagači poslanici SDP-a u Predstavničkom domu. Tim izmjenama se predviđa spuštanje izbornog praga na stranačkoj listi sa sadašnjih 20 na 10 odsto.

Poslanici bi trebalo da razmotre i više izvještaja, kao i inicijativa, među kojima je i inicijativa poslanika Damira Arnauta za uspostavljanje procesa i otpočinjanja procesa izdavanja jedinstvenih Kovid sertifikata s ciljem njihovog korištenja izvan BiH.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas da će poslanici SNSD-a sutra otići u parlament BiH, zato što smatraju da je neophodno da podrže inicijativu o smijeni neodgovorni ministar odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana