Sutra prvo zasjedanje Komisije skupština Srbije i Srpske

Agencije
Sutra prvo zasjedanje Komisije skupština Srbije i Srpske

BEOGRAD - Predsjednik Narodne skupštine Srbije Maja Gojković i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sutra će u Beogradu svečano otvoriti prvo zasjedanje Komisije za saradnju ove dvije skupštine.

Nakon uvodnog izlaganja predsjednika, svi članovi delegacije Narodne skupštine Republike Srpske prisustvovaće plenarnoj sjednici Skupštine Srbije, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Svečano otvaranje sjednice Komisije zakazano je za 12.00 časova.   

Nastavak rada Komisije, kojom će rukovoditi potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković i potpredsjednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić, planiran je u 14.40 časova.

Komisija će raditi po temama.

Naziv prve teme je "Odnosi Republike Srbije i Republike Srpske - međuparlamentarna saradnja i perspektiva regionalne stabilnosti i bezbjednosti".

Izvjestioci iz Narodne skupštine Republike Srpske su predsjednik Zakonodavnog odbora i član Odbora za ustavna pitanja Dušica Šolaja i predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Dragan Čavić, a iz Narodne skupštine Srbije član Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Neđo Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana