Sutra obraćanje mladih ljekara UKC Republike Srpske

Srna
Sutra obraćanje mladih ljekara UKC Republike Srpske

BANjALUKA - Mladi ljekari Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske sutra će se obratiti javnosti da bi pozvali građane da se pridržavaju preporuka radi sprečavanja širenje virusa korona jer je njegova nepredvidivost najveća opasnost, a trenutak nepažnje nekome može da uništi život.

Mladi ljekari će u 11.00 časova ispred ulaza u Centralni medicinski blok iskoristiti priliku da pozovu građane Republike Srpske, posebno mlađa lica, da nose zaštitne maske u zatvorenim prostorijama, ali i na otvorenom, vrše redovnu dezinfekciju, te smanje socijalne kontakte.

Apel žele da upute s obzirom na činjenicu da se broj zaraženih svakodnevno povećava, te da je situacija veoma zabrinjavajuća, posebno jer se povećava broj pacijenata sa težom kliničkom slikom kao i pacijenata mlađe životne dobi koji dišu uz pomoć aparata za mehaničku ventilaciju.

Iz UKC-a su poručili da će mladi ljekari iskoristiti priliku da sa javnosti podijele sopstvena iskustva u vezi sa borbom protiv virusa korona, kao i da savjetuju građanima da izbjegavaju velike skupove da ne bi došlo do ponovnog opterećenja zdravstvenog sistema i priliva velikog broja inficiranih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana