Sutra nastavak suđenja Cikotiću zbog zloupotrebe položaja

Srna
Sutra nastavak suđenja Cikotiću zbog zloupotrebe položaja

SARAJEVO - Pred Sudom BiH sutra bi trebalo da bude nastavljeno suđenje bivšem ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Selmi Cikotiću optuženom za zloupotrebu položaja, čime je oštetio budžet BiH za 9,7 miliona KM.

Optužnica tereti Cikotića da je od 2009. do 2011. godine zloupotrijebio službeni položaj tako što je nezakonito pogodovao firmi "Skaut" na štetu Ministarstva odbrane, kojim je tada rukovodio, prilikom plana izvoza i prodaje viškova zastarjelog oružja, municije i vojne opreme. On je optužen da je oštetio budžet BiH za 9,7 miliona KM.

Cikotić je, kao službeno lice u organima izvršne vlasti u BiH, svojim radnjama prouzrokovao štetu po budžet BiH i pribavio drugome imovinsku korist u velikom iznosu, čime je počinio produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, navodi se u optužnici.

Ročište je zakazano za 9.00 časova, objavljeno je na internet stranici Suda BiH.

Na prethodnom ročištu, koje je održano 28. februara, svjedok Tužilaštva BiH, vještak Berko Zečević govorio je o štetnostima i nepravilnostima izmjena ugovora o prodaji oružja.

Zečević je rekao da je analizirao 11.000 stranica materijala u vezi sa ugovorima o prodaji naoružanja firmi "Skaut", koji datiraju iz 2003. i 2004. godine i naveo da je utvrdio da isporuke nisu do kraja realizovane.

Ranije je najavljeno da bi Zečević trebalo da iznošenje nalaza nastavi sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana