Sutra i narednih dana nestabilno sa kišom

Srna
Sutra i narednih dana nestabilno sa kišom

BANjALUKA - Česta pojava kiše i pljuskova očekuje se sutra u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, ali će biti i kraćih sunčanih perioda.

Ujutro će preovladavti pretežno vedro i sunčano, uz malu oblačnost, a povećanje nestabilnosti se očekuje oko podneva.

Padavine, kiša i pljuskovi, prvo se očekuju na sjeveru, a kasnije i u ostalim krajevima. U tom periodu biće i kraćih sunčanih perioda, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od osam do 13, u višim predjelima od šest, na jugu oko 15, a najviša dnevna od 13 do 19, na sjeveru i jugu do oko 24 stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjeverozapadni.

Nestabilno će biti i narednih dana, sa smjenom kiše, pljuskova i sunčanih perioda. Padavine će u u utorak, 26. maja, do podneva zahvatiti sve krajeve, ali se očekuji kraći sunčani periodi.

Slaba kiša može se očekivati u srijedu, 27. maja, u centralnim i istočnim krajevima, dok će na krajnjem sjeverozapadu biti vedro. Uz porast oblačnosti do podneva će se padavine sa pljuskovima proširiti i na ostale krajeve.

Oba dana najviša dnevna temperatura vazduha od 10 do 16, na sjeveru i jugu oko 20 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 28. maja, jutro će biti umjereno do pretežno oblačno uz koju kap kiše u centralnim i sjeveroistočnim krajevima. Tokom prije podneva slaba kiša će se proširiti i na sjever, a na jugu će biti promjenjive oblačnosti i sunčanih perioda.

Biće malo toplije. Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 18, na sjeveru i jugu oko 22 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je pretežno oblačno vrijeme sa prolaznom kišom.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica jedan, Čemerno šest, Kalinovik osam, Gacko, Sokolac i Han Pijesak 10, Sarajevo, Mrakovica i Foča 12, Rudo 13, Višegrad, Bugojno i Srebrenica 14, Mrkonjić Grad i Mostar 15, Tuzla, Šipovo i Livno 16, Bileća i Ribnik 17, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Srbac 19, Banjaluka, Bihać, Neum i Novi Grad 20, te Trebinje 24 stepena Celzijsuova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana