Šulić: Vraćanje nadležnosti na način koji neće ugroziti Srpsku

GS
Šulić: Vraćanje nadležnosti na način koji neće ugroziti Srpsku

BANjALUKA - Prenesene nadležnosti treba vratiti na način na koji je moguć i koji nipošto neće dovesti u pitanje i ugroziti Srpsku, naveo je u Jutarnjem programu RTRS-a Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS).

Šulić je naveo da će posebna sjednica NSRS biti održana najvjerovatnije do kraja sedmice, ali će, kako kaže, o tome danas odlučiti skupštinski Kolegijum.

- U parlamentu će biti razmatrana važna tema za Srpsku, važna tema i za sve njene građane i nadam se da ćemo izaći sa jedinstvenim stavom - poručio je Šulić.

Podsjećamo, Narodnoj skupštini Republike Srpske ranije je dostavljen materijal za posebnu skupštinsku sjednicu, a poslanici bi trebali da razmatraju pet tačaka.

Trebalo bi da budu razmatrani informacija o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH, informacija o prenosu nadležnosti u oblasti indirektnog oporezivanja, informacija o pravosudnim institucijama BiH, informacija o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH u oblasti odbrane i bezbjednosti i Deklaracija o ustavnim principima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana