Šulić: Vlada odgovorno radi na snižavanju cijena

Srna
Šulić: Vlada odgovorno radi na snižavanju cijena

BANjALUK - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je danas u Narodnoj skupštini da će Vlada nastaviti da se ponaša odgovorno i da sa odgovornim proizvođačima radi na snižavanju cijena i svega što može prouzrokovati dodatne inflatorne udare na građane.

Šulić je rekao da će do kraja sedmice biti poznata informacija o dodatnim proizvodima čija će cijena biti snižena na nula odsto marže, a u okviru aktivnosti "Društveno odgovorni" pokrenute polovinom ove godine. "Litar ulja je, na primjer, u ovim odgovornim kompanijama koštao 2,8 KM, a lani je cijena bila oko šest KM.

Dakle, ovo što preduzimamo je nastavak aktivnosti i kampanje gdje smo, pored tržnih centara koji su se odricali dijela marže, uveli i proizvođače iz Srpske koji se žele odreći dijela marže", rekao je Šulić odgovarajući na poslanička pitanja tokom "Aktuelnog časa".

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske prije godinu ograničila marže na osnovne životne namirnice. Šulić je rekao da je, između ostalog, podijeljeno više hiljada paketa osnovnih životnih namirnica za najugroženije porodice u Srpskoj, a u okviru kontingenta "interventnih nabavki".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana