Šulić: Ukoliko se ne nađe u ugovoru između BiH i Hrvatske, most na Savi biće slijepo crijevo

Srna
Šulić: Ukoliko se ne nađe u ugovoru između BiH i Hrvatske, most na Savi biće slijepo crijevo

BANjALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da će novoizgrađeni most na Savi kod Gradiške ostati slijepo crijevo ukoliko se ne nađe u ugovoru između BiH i Hrvatske o graničnim prelazima.

Šulić je rekao da su danas pred poslanicima na posebnoj sjednici Narodne skupštine važni dokumenti, ali da sjednica ne ide u pravcu da se pokaže jedinstvo oko najvažnijih pitanja za građane Republike Srpske.

Govoreći o Odluci o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora između BiH i Hrvatske o dopunama Ugovora o graničnim prelazima, koja je proglašena veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske, Šulić je naveo da su se građani i politički predstavnici iz Gradiške dugo borili da se na kraju autoputa u Gradišci izgradi moderni most.

Taj novi most, tvrdi Šulić, treba da preuzme sav teret graničnog prelaza iz centra grada.

"Zar treba da čekamo još 10 godina da se u ugovor ugradi novi granični prelaz. Ovo je važno zbog građana Gradiške, jer je najvažniji infrastrukturni projekat upravo taj most. Mnogi investitori su zainteresovani za ulaganje u novu industrijsku zonu u blizini mosta, ali sve to pada u vodu ako taj granični prelaz ne bude uvršten u odgovarajuću kategoriju za prevoz roba", naglasio je Šulić.

On je naglasio da je jako važno što Narodna skupština danas zasijeda i što će donijeti odluku o otvaranju kancelarije Ambasade Ruske Federacije u BiH u Banjaluci.

Poslanik Zajedno za BiH u Narodnoj skupštini Senad Bratić naveo je da zna koliko je važno da se uspostavi granični prelaz da privrednici imaju bolje mogućnosti poslovanja, te da ne vidi zašto to može biti štetno po vitalni interes Republike Srpske, kao ni potpsivanje ugovora o saradnji BiH i Pakistana u borbi protiv međunarodnog kriminala i terorizma.

"Odluke o kojima danas raspravljamo mogu biti korisne za cijelu BiH i moramo se vratiti stvarima koje život znače", rekao je Bratić.

Sjednicu su prethodno napustili poslanici SDS-a. 
 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana