Stvorene sve pretpostavke za otvaranje mosta „Bratoljub“

Srna
Stvorene sve pretpostavke za otvaranje mosta „Bratoljub“

BRATUNAC - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je danas u Bratuncu da su stvorene sve pretpostavke za otvaranje mosta i graničnog prelaza „Bratoljub“.

Ćorić je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Bratunac Srđanom Rankićem, naglasio da se čeka usaglašavanje nadležnih organa Srpske i Srbije kako bi most bio pušten u funkciju.

-Otvaranjem mosta dolazi do promjene režima i veće frekvencije saobraćaja, što će biti novi izazov za nas. Republika Srpska je uradila sve što je bilo potrebno u vezi sa pristupnim putevima za sam granični prelaz, ali sada ćemo morati da rješavamo problem putne infrastrukture zbog obima prometa saobraćaja - rekao je Ćorić novinarima.

On je dodao da su na sastanku razgovarali o određenim rješenjima, među kojima je izgradnja obilaznice, koja bi bila najbolja za stanovnike Bratunca.

Načelnik opštine Srđan Rankić naveo je da je na sastanku bilo riječi o putnoj infrastrukturi, te otvaranju novog graničkog prelaza „Bratoljub“.

-Promijenjena je kategorizacija puta od Konjević Polja do mosta - to je sada magistralni put, koji je potrebno rekonstruisati. Razgovarali smo i o izgradnji obilaznice oko Bratunca, koja je prijeko potrebna da bi se izbjegao teretni saobraćaj kroz centar opštine - rekao je Rankić.

On je dodao da su, u okviru izgradnje te obilaznice, koja je već projektovana, predviđene i dvije kružne raskrsnice.
-Sastanak je bio uspješan, radićemo u narednom periodu da riješimo neka bitna pitanja - rekao je Rankić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana