Stevanović: Odluka Ustavnog suda BiH - politička

Srna
Foto: asinfo.info

BANjALUKA- Odluka Ustavnog suda BiH o privremenom stavljanju van snage Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Srpske i Zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi jedna je u nizu odluka koje su političkog, a ne pravnog karaktera, izjavila je Srni zamjenik predsjednika Demosa Spomenka Stevanović.

"Očigledno je da pri donošenju odluka Ustavnog suda BiH nalozi dolaze sa strane, iz određenih međunarodnih centara. Time sam Ustavni sud BiH urušava svoj kredibilitet", istakla je Stevanovićeva.

Ona je rekla da jučerašnja odluka ne iznenađuje imajući u vidu sastav tog suda i učešće sudija stranaca u njegovom radu.

Stevanovićeva smatra da je pravosuđe na nivou BiH jedan od glavnih generatora aktuelnog stanja u BiH, nestabilnosti i nepovjerenja naroda. Ona ističe da je pravosuće BiH svojom pristrasnošću doprinijelo nezadovoljstvu i nepovjerenju u BiH, prvenstveno srpskog naroda.

"Pravosuđe je to koje mora da ulije povjerenje svih naroda i građana u jednu državu", napomenula je Stevanovićeva.

Ustavni sud BiH stavio je juče van snage privremeno Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakon o dopunama Zakona o republičkoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana