Stevandić: Turkovićeva glavna perjanica SDA u razvaljivanju BiH

Srna
Stevandić: Turkovićeva glavna perjanica SDA u razvaljivanju BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba Srba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić izjavio je da je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković glavna perjanica SDA u razvaljivanju BiH.

Stevandić je, reagujući na prisustvo Turkovićeve na inauguraciji novog predsjednika Irana Ebrahima Raisija, rekao Srni da SDA stalno priča da je za multietničku BiH koja vodi računa o svim njenim građanima, ali da u stvarnosti postoji samo SDA, njena politika i političke veze uz pomoć kojih konstantno demonstriraju silu.

“Sa SDA je nemoguće sarađivati, jer su oni u principu samo deklarativno za saradnju, a sve što rade i svaki njihov potez je orijentisan isključivo na bošnjačku politiku i dominaciju i pokazivanje drugima da nisu važni koliko Bošnjaci”, kaže Stevandić.

On ukazuje da Bošnjaci smatraju da samo oni imaju pravo da vode samostalnu politiku, dok ostalim narodima to nije dozvoljeno.

Turkovićeva je razgovarala u Teheranu sa novoizabranim predsjednikom Irana Ebrahimom Raisijem, koga mnogi Iranci i aktivisti za ljudska prava dovode u vezu sa masovnim pogubljenjem političkih zatvorenika osamdesetih godina.

Konzervativni klerik Ibrahim Raisi, bivši šef iranskog pravosuđa, izabran je u junu za novog predsjednika Irana.

Smatra se odgovornim za smaknuće vješanjem najmanje 3.000 ljudi. Amnesti internešnel traži da se protiv njega pokrene istraga za zločine protiv čovječnosti i za grubu povredu ljudskih prava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana