Stevandić: Sve stranke moraju ukazivati na pravo Srpske da raspolaže svojom imovinom

Srna
Stevandić: Sve stranke moraju ukazivati na pravo Srpske da raspolaže svojom imovinom

ISTOČNO SARAJEVO - Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da sve stranke iz Republike Srpske kad pregovaraju sa kolegama iz Federacije BiH (FBiH) moraju glorifikovati ulogu Srpske, te ukazivati na njeno neprikosnoveno ustavno pravo da raspolaže svojom imovinom.

Stevandić je, povodom današnjeg sastanka predstavnika opozicije iz Republike Srpske i FBiH sa kojeg je poručeno da je održavanje opštih izbora 2022. godine neupitno, Srni rekao da nije sporno da bilo ko razgovara s kim hoće, pa i da tema bude Izborni zakon.

“Bilo bi veoma dobro da saznamo da li su naše kolege na sastanku sa kolegama iz FBiH ostali na pozicijama koje smo zajedno potpisali, a to je da je naša imovina neprikosnovena, da ne priznajemo odluku kojom nam se ona otima, kao i to da ne priznajemo visokog predstavnika, ili ga oni sada priznaju O izborima ćemo i mi biti sagovornici i o njima razgovarati sa svim partijama”, naglasio je Stevandić.

Stevandić je ukazao da je na svakom sastanku bitno govoriti o pravima Republike Srpske, kako ne bi došlo vrijeme kada se neće ni postavljati pitanje zašto je neko nešto promijenio oko statusa Srpske.

“To je ono što bi bilo najvažnije, a što se iz ovog sastanka, nažalost, ne vidi”, zaključio je Stevandić.

Predstavnici opozicije iz Republike Srpske i Federacije BiH smatraju da je održavanje opštih izbora 2022. godine neupitno i ističu da će zajedno insistirati na, kako kažu, transparentnim i poštenim izborima.

Sastanku su prisustvovali Mirko Šarović /SDS/, Branislav Borenović /PDP/ i Aleksandar Glavaš /DNS/, Edin Forto, Sabina Ćudić i Predrag Kojović /Naša stranka/, Nermin Nikšić i Denis Bećirović /SDP BiH/ i Elmedin Konaković /Narod i pravda/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana