Stevandić: Srbi mogu sami odlučivati o svojoj sudbini

Srna
Stevandić: Srbi mogu sami odlučivati o svojoj sudbini

BANjALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da Srbi mogu i hoće da sami odlučuju o svojoj sudbini u BiH, te da je to pravo za Srbe sa ove strane Drine svetinja.

Stevandić je naglasio da BiH može naprijed samo u varijanti u kojoj postoji ravnoteža između unitarizma, koju zagovara bošnjačka politička elita i separatizma, koji je odgovor na pokušaj dezavuisanja prava Srba i Hrvata.

- Ako se postigne ravnoteža i ukoliko bošnjački političari odustanu od megalomanskih ambicija da moraju vladati drugima, BiH će biti stabilna - rekao je Stevandić za "Večernje novosti".

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Stevandić je rekao da je Ujedinjena Srpska proslavila pobjedu protiv Centralne izborne komisije (CIK) BiH, ali da neće odustati dok "ne istjeraju pravdu i na budu kažnjeni svi u CIK-u, koji su nezakonito pokušali da izbace Ujedinjenu Srpsku sa predstojećih izbora".

- Pred izbore 2018. godine CIK je pokušao da me skine sa liste, ali bezuspješno. Posljednji pokušaj je samo nastavak napada na one koji imaju podršku u vlastitom narodu, a s ciljem da se stvori mjesto onima koji koketiraju sa sarajevskom čaršijom - istakao je Stevandić.

On je izrazio uvjerenje da izbori u BiH neće biti odgođeni zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

- Evo CIK i ovdje ima veliku odgovornost jer su pomjerili izbore za novembar i nisu održani ranije kada smo imali minimalan broj zaraženih. To je odgovornost koju moraju da snose - dodao je Stevandić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana