Stevandić: Rezolucija o Kosovu će biti poslata u UN

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Predložena rezolucija o zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije jako je dobro izbalansirana i da će biti poslata u UN, rekao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

Stevandić je naveo da je rezolucija u skladu sa dokumentima koji su u vezi sa Briselskim sporazumom i formiranjem Zajednice srpskih opština, na čemu će Srbija i svi njeni prijatelji insistirati.

"Mi ćemo zato ovaj dokument da pošaljemo u UN, da ga pošaljemo u Savjet Evrope kao i u Parlamentarnu skupštini Savjeta Evrope, i na sve relevantne institucije. Nadamo se da smo poslali primjer kako Srbi mogu saborno da djeluju na temama koje su nadstranačke", rekao je Stevandić u završnoj riječi o prijedlogu Rezolucije o zaštiti Srba na Kosovu i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koji su poslanici razmotrili.

On je istakao da očekuje da će svi poslanici glasati za predloženu rezoluciju, te zahvalio svim poslanicima koji su učestvovali u skupštinskoj raspravi.

Stevandić je dodao da će obezbijediti podršku za amandman SDS-a na rezoluciju koji govori da Narodna skupština Srpske zahtijeva od najviših predstavnika zapadnih sila da neodložno pokažu jasnu demonstraciju poruka kosovskim Albancima i njihovoj zajednici da je svaki oblik represije u potpunosti neprihvatljiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana