Stevandić: Razgovori u BiH nemaju alternativu

Srna
Stevandić: Razgovori u BiH nemaju alternativu

BANjALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas u Banjaluci da razgovori o rješavanju spornih pitanja u BiH nemaju alternativu i da će zato predstavnik ove političke partije prisustvovati razgovorima sa američkim i evropskim zvaničnicima.

"Apsolutno smo za mirna rješenja. Razgovorni nemaju i ne smiju imati alternativu, a ispred nas je nekoliko teških sedmica, možda i najtežih nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma", rekao je novinarima Stevandić, koji smatra da SDA, predvođena Bakirom Izetbegovićem, i Demokratski front Željka Komšića ne žele razgovore, nego sukobe.

Stevandić je ponovio da Srpski klub, čiji je predsjednik, neće prisustvovati sjednici parlamenta BiH na kojoj bi trebao da se obrati Kristijan Šmit, jer ovaj klub poštuje zaključke Narodne skupštine.

"Savjet bezbjednosti UN će ponovo razgovarati o potvrđivanju Šmita. To govori da je Narodna skupština Republike Srpske bila u pravu. Nažalost, ukoliko se Šmit obrati sutra u parlamentu BiH mogao bi postati dio krize", rekao je Stevandić.

On je dodao da je zbog svih dešavanja u BiH neophodno srpsko jedinstvo i potrebno je povući "Inckov zakon".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana