Stanivuković u Mostaru: Ne želim da mi zabrane da mislim

Tanjug
Stanivuković u Mostaru: Ne želim da mi zabrane da mislim

MOST- Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković došao je danas u Mostar, iako su organizatori tradicionalnih skokova sa Starog mosta povukli pozivnicu da prisustvuje toj manifestaciji zbog komentara na odluku visokog predstavnika BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida.

On je posjetio Sabornu crkvu, gdje je rekao da voli da dođe u Mostar i da rijetko koja godina prođe da ne dođe u taj grad.

-Ne mogu da dopustim kao čovjek da jedan klub takvu vrstu tradicije prekine. Ovo je jedna viša ideja, treba da sarađujemo, da gradimo prijateljski odnos i da se uzajamno posjećujemo - naveo je Stanivuković dodajući da misli da je njegov dolazak nešto pozitivno.

Naglasio je da nikada nije ni jednom izjavom umanjio ničiju bol i nemile događaje iz prošlosti, već da je samo rekao da se protivi tome da se nekome nešto nameće i prijeti.

- Uvijek sam se borio za sve vrste sloboda i iznošenje bilo kojih pogleda i podržavam da neko misli drugačije od mene, ali ne želim da mi zabrani da mislim, to je suština i to je bila suština mog komentara - objasnio je Stanivuković.

Dodao je da ne zamera Klubu skakača u vodu Mostara na jučerašnjoj odluci.

-Želim svim takmičarima puno uspjeha, a vi znate da sam ja neobičan - kazao je Stanivuković.

Organizacioni odbor Kluba skakača u vodu "Mostari" uputio je juče Stanivukoviću dopis u kojem mu otkazuje pozivnicu za dolazak na ovu tradicionalnu manifestaciju u gradu na Neretvi zbog komentara na odluku visokog predstavnika BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida.

-Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu . stoji u dopisu upućenom Stanivukoviću.

Gradonačelnik Banjaluke izjavio je u petak da je Inckova odluka najveća moguća katastrofa.

-To je jedan strahovito loš potez. Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički - kazao je Stanivuković ističući da bilo koja vrsta nametanja nije dobra.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana