Stanivuković: Smanjenjem plata političara do milionskih ušteda

Srna
Stanivuković: Smanjenjem plata političara do milionskih ušteda

BANjALUKA - Kandidat PDP-a i SDS-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković obećao je danas da će, ako građani ukažu povjerenje njemu i ovoj političkoj opciji, smanjiti plate političara i da će tako postići milionske uštede u gradskom budžetu na godišnjem nivou.


Stanivuković je ocijenio da je u postojećem ekonomskom stanju neprimjereno da gradonačelnik Banjaluke ima platu veću od 6.000 KM.

"Plate političara trebamo uskladiti sa platama u realnoj privredi, čime ćemo uštedjeti više od dva miliona KM i uložiti ih u nova radna mjesta i poslovne zone", rekao je Stanivuković novinarima i dodao da se milionske uštede mogu napraviti i uvođenjem više transparentnosti u radu Gradske uprave.

On je rekao da PDP zagovara besplatan javni prevoz za osnovce i penzionere, besplatne udžbenike i sufinansiranje boravka djece u vrtićima, te da je i dalje cilj da jedan političar maksimalno može imati jednu platu iz budžeta.

Potpredsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Dragan Milanović smatra da je jedan od glavnih problema nestransparentnost u radu gradskih struktura zbog čega će ta stranka, ako preuzme vlast, objelodaniti sve ugovore grada sa bilo kojim partnerom.

"Time će svaki građanin moći i da na sajtu Gradske uprave vidi o čemu se radi", najavio je Milanović.

Događaju, koji je PDP organizovao na banjalučkom Bulevaru cara Dušana, prisustvovala i nosilac liste te partije za Skupštinu grada Banjaluka Jelena Trivić.

Prvobitno je na istom mjestu bila predviđena javna tribina, ali je otkazana zbog povećanog broja zaraženih virusom korona i preporuka nadležnih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana