Srpski i američki specijalci zajedno protiv terorizma

Agencije
Srpski i američki specijalci zajedno protiv terorizma

BEOGRAD - U Beogradu je održana završna vježba srpskih policijskih i vojnih specijalaca i američkih marinaca "Foke", koji su u protekle tri nedjelje razmijenili iskustva u taktičkom, brzom i efikasnom odgovoru na terorizam.

Združenu vježbu, održanu u bazi Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Srbije u Beogradu, izveli su pripadnici SAJ-a, bataljona vojne policije specijalne namjene "Kobre" i protivteroristički bataljon Specijalne brigade "Sokolovi", te pripadnici američke jedinice za specijalne vojne operacije "Mornaričke foke". 

Zamjenik ambasadora SAD u Beogradu Gabrijel Eskobar naveo da su tokom čitave istorije srpsko-američkih odnosa dvije zemlje bile partneri i prijatelji, te da Amerika ponovo želi takvo prijateljstvo, saopšteno je iz MUP Srbije. 

"Mi želimo ponovo takvo partnerstvo i prijateljstvo. Nadamo se da ćemo i kroz ovakve događaje uspjeti da ponovo izgradimo to tradicionalno prijateljstvo i partnerstvo i spremni smo da u svakom momentu radimo i sarađujemo sa srpskom stranom, bilo ovde ili u SAD", istakao je Eskobar. 

On je naveo da ovakve vježbe nisu samo policijske i vojne, već i diplomatski angažmani, jer služe da se zemlje približe. 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao vježbi, istakao je da će Srbija nastaviti sa daljim ulaganjem u opremanje specijalnih jedinica policije i vojske, kao i razmjenom iskustava sa najelitnijim jedinicama iz drugih zemalja. 

"Ključni zadatak pripadnika naše policije i vojske je da zaštite živote građana Srbije, ali je za nas isto tako važno i da se svaki naš pripadnik vrati kući živ i zdrav svojoj porodici i nastavi da služi svojoj zemlji i bori se za njenu bezbednost", rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana