Srebreničanin Mile Janjić potvrdio za “Glas Srpske”: Jesam kandidat, ali je moguće i da se povučem

V. K. S.
Srebreničanin Mile Janjić potvrdio za “Glas Srpske”: Jesam kandidat, ali je moguće i da se povučem

SREBRENICA - Bivši član SP-a u Srebrenici Mile Janjić juče je za “Glas Srpske” potvrdio da je podnio prijavu za učešće na ovogodišnjim lokalnim izborima u Srebrenici i da želi u trku za načelnika.

Janjić je tako, uz Acu Simića, koji takođe želi na izbore kao nezavisni kandidat za načelnika, četvrto ime koje se pominje u izbornoj trci kao predstavnik srpskog naroda.

- Tačno je da sam se prijavio. Još me niko, od ostalih stranaka, nije zvao, a za sada ostajem pri toj svojoj namjeri - rekao je Janjić.

Na pitanje da li postoji opcija zbog koje bi povukao kandidaturu, kazao je da postoji ta mogućnost.

- To bih uradio kada bi se svi dogovorili za neko drugo ime, osim ovoga koje imamo. Ovaj je Srebrenicu vratio deset godina unazad - kazao je Janjić.

Sa Simićem juče nismo uspjeli da stupimo u kontakt.

Iz SNSD-a su ranije već istakli da je aktuelni načelnik Mladen Grujičić njihov najozbiljniji kandidat za novi mandat na toj poziciji, a obezbijedio je već i podršku drugih stranaka, među kojima su SP, Ujedinjena Srpska, PDP i druge, ali ne i od SDS-a.

Prvi čovjek SDS-a Mirko Šarović zvanično je u ponedjeljak potvrdio da je njihov kandidat za načelnika Milisav Marjanović, te pozvao i ostale sa srpskim predznakom da se okupe oko tog imena. SDS je, kako je rekao, prije četiri godine podržao Grujičića, ali nije ispunio njihovo povjerenje.

Iz SNSD-a su odgovorili da SDS nema političku snagu da iznese tu kandidaturu i da treba naći kompromis da kandidat bude iz najveće partije, koja može da dobije podršku i ostalih, a to je upravo SNSD.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, nije nemoguće ni da SNSD predloži novog kandidata.

Lokalni izbori bi trebalo da budu održani 15. novembra, a kandidat probosanskog bloka za načelnika Srebrenice je Alija Tabaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana