Srbima u FBiH oduzimaju sva prava

Ž. D.
Srbima u FBiH oduzimaju sva prava

Sarajevo - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je juče da će danas u Banjaluci razgovarati sa načelnicima opština Bosanski Petrovac, Glamoč, Grahovo i Drvar. Na sastanku će biti razgovarano o položaju Srba u opštinama u FBiH i migrantskoj krizi, najavljeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Sastanku će prisustvovati i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

Dodik je rekao da Republika Srpska ne prihvata da se na na njenom prostoru prave bilo kakvi centri gdje će boraviti migranti.

- Obavezan sam da saslušam te ljude, Srbe iz Federacije koji imaju određene strahove. Prostor gdje se predlažu nova naselja za smještaj migranata je teritorija koja je ranije pripadala Srbima u cijelosti, gotovo 100 odsto. Ljudi imaju određene strahove i ne žele da im bude ugrožena imovina - rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je srpskom narodu uskraćeno pravo da bude predstavljen u FBiH i shodno tome biće predložene određene mjere.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana