Špirić: SNSD je spreman i podržava održavanje opštih izbora

Srna
Foto: Arhiva

SARAJEVO- Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić potvrdio je da je odbijen zahtjev bošnjačkih delegata da Dom naroda obaveže Savjet ministara da u roku od 24 časa obezbijedi sredstva za finansiranje opštih izbora zakazanih za 2. oktobar.

"Za SNSD ne postoji nijedan razlog da se rok održavanja opštih izbora pomjera", rekao je Špirić novinarima u Sarajevu nakon hitne sjednice Doma naroda.

Prema njegovim riječima, SNSD ne očekuje prolongiranje izbora nego usvajanje budžeta institucija BiH, a kao opcija postoji i mogućnost da izbore finansiraju entiteti putem pozajmice, što se jednom već desilo u BiH 2007. godine.

On smatra da Klub bošnjačkih delegata ne traži rješenje nego krivca za novonastalu situaciju u vezi sa problemom finansiranja izbora u BiH, a sve u okviru vlastite promocije i predizborne kampanje.

"Budžet institucija BiH je pravno-političko dokument i kao takav zahtijeva političku volju, a ne podrazumijeva zahtjeve za donošenje nezakonitih odluka", rekao je Špirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana