Špirić: Kočničari strategije za ratne zločine sad jurišaju na Viškovića i nezavisnost pravosuđa

Srna
Špirić: Kočničari strategije za ratne zločine sad jurišaju na Viškovića i nezavisnost pravosuđa

SARAJEVO- Opšta vika i histerija koja se dešava u BiH nakon objave informacije da se vodi istraga protiv premijera Republike Srpske Radovana Viškovića još jednom je pokazala sve aspsurde i licemjerstvo koje vlada u političkom životu BiH, izjavio je Srni predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

- Prije dvadesetak dana na sjednici Doma naroda diskutovali smo zašto se ne usvaja staretegija za rješavanje predmeta ratnih zločina koja je spremna prije dvije godine i čeka milost ministara iz SDA da ona dođe na dnevni red i da se usvaja. Upravo oni koji koče ovaj važan dokumet sada najviše jurušaju na nezavisnost pravosuđa i medijski linčuju premijera Viškovića- ocijenio je Špirić.

On je naglasio da u ovoj zemlji ništa nije vječno osim obećanja iz SDA, te da se na njihovom podužem spisku neispunjenih dogovora nalazi i ova veoma važna strategija, zbog koje su i međunarodne institucije nedavno apelovale.

- Mnogo je lakše unutarstranačke probleme rješavati upirući prst u druge i tražeći krivca. Neka se usvoji strategija za rješavanje pitanja ratnih zločina u BiH i neka pravosuđe radi svoj posao, a ne da pojedinci i udruženja vode ovaj preozbiljan posao igrajući se s ljudskim životima. SDA to očigledno ne odgovora u doba strančke krize i pred same izbore - istakao je Špirić.

On je pozvao Savjet ministara da stavi tačku na ovaj posao sa stretegijom, a političare da mjere istim aršinima kada daju izjave i medijski linčuju ljude s kojima se godinama slikaju i sarađuju.

- Opšta kakofonija nikada nije izrodila rješenje nego samo nove probleme i treba institucijama dati prostora da rade. Bilo bi dobro da se u institucije vjeruje istiniski a ne deklarativno kako nam to pokazuje SDA ovih dana - zaključio je Špirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana