Spahić zatražio pomoć za knjiženje objekta u Nairobiju

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO- Ambasador BiH za Keniju sa sjedištem u Kairu Sidik Spahić je tokom susreta sa kenijskim ministrom inostranih poslova Rejčele Omamo zatražio pomoć u procesu knjiženja objekta u Nairobiju koji je BiH dobila u postupku sukcesije imovine bivše SFRJ.

Iz Ministarstva inostranih poslova BiH je saopšteno da je Omamo obećala pomoć u procesu knjiženja objekta u Najrobiju i odredila svog saradnika koji će pratiti ovaj postupak.

Spahić je čestitao na izboru Kenije za mjesto nestalne članice Savjeta bezbjednosti UN za period 2021/2022, čiju kandidaturu je podržala BiH.

On je zahvalio na davanju saglasnosti nadležnih organa Kenije za prihvatanje počasnog konzula BiH u toj zemlji i izrazio nadu da će Počasni konzulat BiH u Nairobiju biti uskoro otvoren.

Spahić je zamolio za pomoć Ministarstva inostranih poslova u brisanju BiH sa liste zemalja čiji su građani po dolasku u Keniju obavezni ići u karantin.

Molbu je argumentovao činjenicom da su susjedne zemlje izuzete od ove restrikcije, a da BiH sa tim zemljama ima dogovoren ulazak bez pi-si-ar testa.

Omamo je obećala da će o zahtjevu Spahića biti obaviješteno Ministarstvo zdravlja Kenije.

Ministar spoljnih poslova Kenije je izrazila interes za uspostavljanje saradnje dvije zemlje na području nauke i tehnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana