SP potpisala zajedničko otvoreno pismo partija širom svijeta: Saradnjom protiv virusa korona

GS
SP potpisala zajedničko otvoreno pismo partija širom svijeta: Saradnjom protiv virusa korona

BANjALUKA - Socijalistička partija (SP) se priključila inicijativi Komunističke partije Kine koju su podržale brojne političke partije širom svijeta, a između ostalih i bratska Socijalistička partija Srbije (SPS) i potpisala zajedničko otvoreno pismo u vezi sa međunarodnom saradnjom protiv Kovida-19 (virusa korona), saopštila je SP.

Predsjednik SP-a Petar Đokić istakao je da usljed pandemije izazvane virusom korona došlo do velikih problema u životima svih naroda i država svijeta, te da na žalost, na ovaj virus nije ostala imuna ni Republika Srpska, ni BiH.

- Samim tim, Socijalistička partija kao politički i društveno odgovorna partija ljevice, stavlja na raspolaganje sve svoje kapacitete u borbi protiv ove pandemije, pozivajući istovremeno građane Republike Srpske da ostanu u svojim kućama kako se ne bi izlagali dodatnim rizicima oboljenja -istakao je Đokić.

On je iskazao želju za skorom i odlučnom pobjedom nad ovom pošasti i nadu za brzu normalizaciju stanja i povratak građana svojim redovnim aktivnostima.

- U želji da što prije dođemo do pobjede u ovoj novonastaloj situaciju, mi socijalisti iz Republike Srpske - BiH, potpisali smo sa drugim političkim partijama širom svijeta ovaj zajednički apel - zaključio je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana