Socijalistička partija Srpske imaće liste u 43 lokalne zajednice u RS i tri u FBiH

Srna
Socijalistička partija Srpske imaće liste u 43 lokalne zajednice u RS i tri u FBiH

BANjALUKA - Socijalistička partija Srpske (SPS) će na predstojećim lokalnim izborima imati odborničke liste u 43 lokalne zajednice u Republici Srpskoj i tri u FBiH, rekao je predsjednik stranke Goran Selak.

Nakon sjednice Glavnog odbora stranke, Selak je istakao da će SPS i na lokalnom nivou sarađivati sa koalicijom koja čini vlast u Republici Srpskoj, a tamo gdje to ne bude moguće nastupiće samostalno.

- Nećemo potpisivati sporazume sa partijama koje čine opoziciju na nivou Republike Srpske - rekao je Selak novinarima u Banjaluci.

Selak je naglasio da je danas na sjednici imenovan Glavni izborni štab SPS-a za lokalne izbore, te doneseno nekoliko bitnih zaključaka.

- Glavni odbor je podržao inicijativu predsjednika Republike Srpske u vezi sa donošenjem novog ustava Srpske. Smatramo da je Republici Srpskoj potreban novi ustav, koji će biti u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i aneksima tog sporazuma - istakao je Selak.

SPS je pozvala sve političke organizacije i potencijalne nezavisne kandidate u opštini Srebrenica da se dogovore o zajedničkom kandidatu za načelnika opštine iz reda Srba.

- Pozivamo i sve političke organizacije koje imaju politički uticaj u Mostaru, a dolaze iz Republike Srpske, kao i udruženja građana, da predlože zajedničku listu za izbore u ovom gradu - dodao je Selak.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana