SNSD-u četiri delegata u Domu naroda

GS
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su na posebnoj sjednici odlučili da će u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda biti četiri delegata iz SNSD-a i jedan iz SDS-a.

Glasanjem u Narodnoj skupštini Republike Srpske  prošle su liste Igora Žunića, Ranke Perić Romić, Mladena Ilića i Anje Lubojević. To znači da će delegati SNSD-a biti Sredoje Nović, Nikola Špirić, Snježana Novaković Bursać i Radovan Kovačević, kao nosioci predloženih listi.

Peti srpski delegat je Želimir Nešković iz SDS, sa liste koju je predložio Milan Radović.

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanje Narodne skupštine Republike Srpske Ilija Tamindžija je, podnoseći izvještaj o glasanju, rekao da su bila 82 važeća i jedan nevažeći listić.

On je rekao da su svi poslanici glasali, odnosno njih 83.

Član Komisije za izbor i imenovanje, Igor Crnadak, nije se složio s tim  da je jedan glas za PDP bio nevažeći, zbog čega je PDP dobio 11 glasova. Lista Pokreta za državu imala je dva glasa.

Komisija za izbor i imenovanje Narodne skupštine utvrđuje rezultate glasanja, a dodjelu mandata vrši Centralna izborna komisija BiH kojoj će biti poslat izvještaj o glasanju.

SNSD će, kao i u protekle četiri godine, imati odlučujuću ulogu u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta BiH, bez čije saglasnosti neće moći da prođe nijedna odluka tog doma, ali ni Predstavničkog doma.

Lider SNSD-a i predsjednik Srpske Milorad Dodik je na svom „Tviter” profilu čestitao izabranim delegatima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana