SNSD protiv Prijedloga zakona o carinskoj tarifi

Agencije
SNSD protiv Prijedloga zakona o carinskoj tarifi

Sarajevo - Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH neće podržati Prijedlog zakona o carinskoj tarifi, jer se njime nastavlja kontinuitet oduzimanja nadležnosti Republike Srpske, rekao je predsjedavajući Predstavničkog doma Milorad Živković, prenose agencije.

On je pojasnio da se ovim zakonskim prijedlogom pokušava nadležnost u ovoj oblasti prebaciti sa Parlamentarne skupštine na Savjet ministara BiH, gdje je moguće preglasavanje.

Pslanik SNSD-a Slavko Jovičić predložio je da bude obustavljen postupak donošenja ovog zakona, jer predstavnik predlagača Savjeta ministara BiH, odnosno Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH nije dva puta prisustvovao sjednici Komisije za spoljnu trgovinu i carine kako bi branio prijedlog zakona.

U okviru rasprave o zahtjevu poslanika Saveza za bolju budućnost BiH da po hitnom postupku bude razmatran prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH poslanik SDA Šefik Džaferović rekao je da će poslanici ove stranke glasati protiv hitnog postupka, ali i suštine zakona ako dođe do izjašnjavanja o njemu.

Prema njegovim riječima, razlog za ovakav stav SDA je činjenica da je do ovakve incijative došlo nakon posljednjih razgovora oko uspostavljanja nove parlamentarne većine i najave da će određene ličnosti obavljati određene funkcije.

On smatra da je neprihvatljivo donostiti zakon da bi se udovoljilo jednom političkom dogovoru.

Poslanici SBB-a predlažu da su izabrani zvaničnici i nosioci izvršnih funkcija i savjetnici koji su vlasnici osnivačkog kapitala u privatnim preduzećima dužni da u roku od osam dana od preuzimanja javne funkcije upravljačka prava u privatnom preduzeću prenesu na lice koje nije njihov blizak srodnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana