SNSD: Opozvati Petrovića - pokrenuti Bijeljinu

Srna
SNSD: Opozvati Petrovića - pokrenuti Bijeljinu

BIJELjINA- Bijeljinski odbor SNSD-a saopštio je da gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića treba opozvati, kako bi se spriječile dalje političke, privredne i finansijske štete za ovaj grad i Republiku Srpsku.

Cilj opoziva gradonačelnika Bijeljine je, kako navode, da se grad, infrastrukturno potpuno povezan sa Banjalukom i Beogradom, pretvori u jedan od najznačajnijih političkih, privrednih, obrazovnih, kulturnih i sportskih centara Republike Srpske i cijelog regiona zapadnog Balkana.

Iz Gradskog odbora SNSD-a navode da nisu iznenađeni dolaskom Nebojše Vukanovića u Bijeljinu, koji je zajedno sa Petrovićem "uvijek tamo gdje je, po zadatku, potrebno nahuškati Srbe na Srbe, posvađati ih i podijeliti".

- Srpski narod je pročitao te lažne borce protiv kriminala i korupcije, a istinske borce protiv Republike Srpske, njenih institucija i srpskog naroda - navodi se u saopštenju i dodaje da je njihov zadatak da "stvaraju nesnosnu medijsku buku i galamu, lažno kriminalizuju institucije, nosioce najviših funkcija i cijelo društvo i pripremaju teren za obojene revolucije".

Nažalost, dodaje se, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je u protekle dvije godine iskoristio tu poziciju kako bi postao dio tog projekta.

- Petrović se lažno predstavlja kao "čovjek iz naroda", kao neko ko "služi narodu", a zapravo se isključivo bavi praznom pričom i promašenom politikom od koje narod, građani Bijeljine i Semberije, kao i cijele Republike Srpske, trpe političku i finansijsku štetu - navodi se u saopštenju.

Iz Gradskog odbora SNSD Bijeljina poručuju da su zato pokrenuli inicijativu za njegov opoziv, jer svakog dana njegovog opstanka na poziciji gradonačelnika Bijeljine šteta će biti sve veća.

- Petrović ne radi posao gradonačelnika, ne bavi se gradom i gradskom upravom, ne stvara uslove da se popravi kvalitet života građana Bijeljine i Semberije. Grad Bijeljina stoji pune dvije godine, nema kapitalnih investicija, nema ulaganja u infrastrukturu, nema nikakve saradnje sa republičkim institucijama, čak ni u situacijama kad su ugroženi život i imovina građana - naglašava se u saopštenju.

Prema navodima SNSD, Bijeljina ne realizuje planirane projekte, nema sportsku dvoranu, pozorište, studentski dom, LED rasvjetu, parking prostore, gasno napajanje, ne postoje planovi za otvaranje slobodne zone i privlačenje stranih investicija, iako za to postoje svi uslovi.

- Umjesto svega toga, Petrović mitinguje po Republici Srpskoj, bavi se praznom i pogrešnom politikom, zloupotrebljavajući poziciju gradonačelnika i gradski budžet za skupljanje sitnih političkih poena i dodvoravanje strancima i političkom Sarajevu - zaključuju iz Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana