Snijeg izazvao kolaps na cestama, područje Romanije zatvoreno za kamione FOTO

Srna
Područje Romanije zatvoreno za kamione
Foto: Lug-Prozor.info | Područje Romanije zatvoreno za kamione

BANjALUKA – Teretna vozila se na području Romanije zbog snijega koji pada isključuju iz saobraćaja, a zbog zasniježenog kolovoza otežano se vozi i u ostalim višim predjelima i preko planinskih prevoja u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Otežan je saobraćaj na putnim pravcima Trnovo-Foča preko Rogoja, Foča-Gacko prevoj Čemerno, Vlasenica-Han Pjesak preko Han Pogleda, Mrkonjić Grad-Mliništa i Kneževo-Ugar.

Zbog zimskih uslova za vožnju obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na širem području Ivan Sedla i Nišića, dok se putnička vozila kreću otežano.

U nižim krajevima se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, dok je na pojedinim dionicama u višim predjelima kolovoz zasniježen.

Snijega na kolovozu ima na putnim pravcima Tarčin-Konjic preko Ivan Sedla, Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor preko Makljena, Drvar-Bosanski Petrovac preko Oštrelja, Kupres-Šuica i Posušje-Jablanica preko Blidinje.

Na dijelu regonalnog puta Ulog-Klanci, na prevoju Morine, zbog snježnih smetova je obustavljen saobraćaj.

Vozačima se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, napomeli su iz Auto-moto saveza Srpske.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana