Šmit svjestan vlastite nemoći

Veljko Zeljković
Šmit svjestan vlastite nemoći

BANjALUKA – Burna reakcija njemačkog diplomate Kristijana Šmita nakon što mu je novinarka uputila pitanje u vezi sa izmjenama Izbornog zakona i položaja Hrvata u FBiH, predstavlja jasnu poruku pojedinim bošnjačkim političarima da je njemu dosta političkih igara.

Kaže ovo za “Glas Srpske” politički analitičar Drago Vuković, analizirajući posljednji Šmitov neprimjereni istup koji je priredio tokom svoje posljednje posjete Goraždu. 

- Ma zbog čega je bio iznerviran, bila je ovo više nego neprimjerena reakcija. Ne treba zaboraviti da je nedavno lupao i šakom od sto kada su ga Bošnjaci upozoravali i prijetili da ne može nametati i mijenjati Izborni zakon u BiH. Mislim da je on na ovaj način u stvari pokazao i svoju nemoć i da je on nje svjestan. Kao da nije znao gdje dolazi – kaže Vuković.

Novinar “Večernjeg lista” Zoran Krešić smatra kako je Šmita najviše iznerviralo samo pitanje novinarke TVN1.

- Zašto se vi samo brinete za Hrvate, a zanemarujete ostale, to nije u skladu sa EU principima? Jako pristrano – upitala je, a onda i kostatovala novinarka TVN1, čije je riječi prenio na svom “Tviter” profilu Krešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana