Šmit se u Parlamentu obraća u četvrtak, odluka donesena bez predstavnika Srba

GS
Šmit se u Parlamentu obraća u četvrtak, odluka donesena bez predstavnika Srba

SARAJEVO - Predsjednici klubova stranaka iz Republike Srpske nisu prisustvovali današnjoj sjednici Kolegijuma i proširenog Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a sjednica doma biće održana prema utvrđenom dnevnom redu, rekao je predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić.

Zvizdić je dodao da će se parlamentu u četvrtak 28. oktobra, u 12.00 časova obratiti Kristijan Šmit, koji je preuzeo dužnost visokog predstavnika, a koga Srpska ne priznaje.

-U četvrtak će Šmit imati priliku da se pred poslanicima obrati i iznese svoje viđenje aktuelne političke situacije. Nadamo se da će na neki način iznijeti strategiju svog daljeg rada i djelovanja u BiH - rekao je Zvizdić nakon sjednice Kolegijuma i proširenog Kolegijuma,  javila je Srna.

Zvizdić je dodao da nema informacija da li će se poslanici iz Republike Srpske pojaviti na današnjoj redovnoj sjednici Predstavničkog doma.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović (SNSD) izjavio je ranije da neće prisustvovati sjednici Kolegijuma ovog doma, niti sjednici proširenog Kolegijuma.

-Ukoliko Kolegijum bez nas prihvati da se Šmit obrati Parlamentu, mi nećemo prisustvovati ni na tom zasjedanju - rekao je Radmanović.

Republika Srpska ne prihvata Kristijana Šmita za visokog predstavnika, jer njegov mandat nije verifikovan u Savjetu bezbjednosti UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana