Slučaj “Memić”: Alisi Mutap određen jednomjesečni pritvor

Srna
Foto: Klix.ba

SARAJEVO - Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Mutap, bivšoj đevojci nastradalog Dženana Memića, potvrdio je advokat Ifet Feraget, koji zastupa Dženanovog oca Muriza Memića.

Feraget je rekao da je jednomjesečni pritvor određen i recepcioneru hotela “Kristal” Muameru Ožegoviću, dok su policajci Nedžad Hrvat i Nebojša Veljović pušteni da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mutapova, Ožegović, Hrvat i Veljović uhapšeni su prije dva dana, a Tužilaštvo ih tereti za organizovani kriminal, odnosno za pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela, protivzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Alisa Ramić, djevojačko Mutap, bila je sa nastradalim Dženanom Memićem u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži kada je teško povrijeđen, a nekoliko dana kasnije preminuo je u Kliničkom centru Sarajevo.

Njegov otac Muriz Memić, sestra Arijana i brojni članovi grupa “Pravda za Dženana” zajedno s advokatom Feragetom više od pet godina traže pravdu i pronalazak Dženanovih ubica.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo Hasan Dupovac i službenik kantonalnog MUP-a Josip Barić.

Oni su uhapšeni u okviri istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana