Slučaj "Dženan Memić": Potvrđena optužnica protiv Zijada Mutapa

Srna
Foto: Klix.ba

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Zijada Mutapa, Alise Ramić, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića zbog sumnje da su počinili krivična djela u okviru istrage o stradanju Dženana Memića.

Zijad Mutap osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima protivzakonito posredovanje, pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela i sprečavanje dokazivanja.

Optužena Alisa Ramić, ranije Mutap, tereti se za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela, sprečavanje dokazivanja, te davanje lažnog iskaza, saopšteno je iz Suda BiH.

Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović optuženi su zbog krivičnih djela organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima protivzakonito posredovanje i krivičnim djelom pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je optuženi Mutap organizovao grupu za organizovani kriminal s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Memić 8. februara 2016. godine zadobio teške povrede opasne po život, usljed kojih je preminuo.

Ovoj grupi su kao članovi pristupili optuženi Dupovac, Ramićeva, Barić i Ožegović, pa su prikrivanjem dokaza i počinilaca, fingiranjem dokaza, prikrivanjem činjenica koje su im poznate, preduzimali radnje s ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Memić zadobio teške povrede opasne po život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana