SIPA pretresa i u Ministarstvu bezbjednosti BiH

GS
SIPA pretresa i u Ministarstvu bezbjednosti BiH

SARAJEVO - U okviru operativne akcije „Konak“, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) vrše danas pretrese i u Ministarstvu bezbjednosti u Savjetu ministara, rečeno je Srni u ovoj agenciji.

Akcija „Konak“ sprovodi se zbog zloupotreba u konkursnim procedurama zapošljavanja u Graničnoj policiji BiH.

Tokom dana pripadnici Sipe su, postupajući prema nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili tri lica, od kojih su dva policijski službenici Granične policije BiH koja se sumnjiče da su tokom prethodne i ove godine zahtijevala i primila određeni novčani iznos kako bi obezbijedila prijem u radni odnos u Graničnu policiju.

Uhapšena lica biće sprovedena u prostorije Sipe radi kriminalističke obrade, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

 „Avaz“ saznaje da su uhapšeni granični policajci Rejhan Raković i Ensar Salčinović. Raković je bio član Komisije iz Granične policije za prijem kadeta. Osim, Rakovića i Salčinovića, uhapšen je i posrednik - civil Kenit Čakić.

SIPA je također obavila pretres prostorija Ivice Sablje i Đorđa Kusmuka, ali oni nisu uhapšeni.

Obavljen je i pretres Lamije Avdić, koja je državna službenica, a navodno je bila u društvu Rakovića.

U prijavi, koja je poslana direktorima policijskih agencija i pravosudnim institucijama, napisano je da je kadetima za prijem traženo između 15.000 i 20.000 maraka.

Prema informacijama „Avaza“, pripadnici SIPA obavljaju razgovore s članovima Komisije za prijem kadeta koje je predložilo Ministarstvo bezbjednosti. Radi se o Erminu Pešti i Jeleni Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana